waterdicht

Door voor uw huis te zorgen, wordt het op de lange termijn leefbaarder en veiliger. Waterdichting is een van die belangrijke dingen die u kunt doen om voor uw huis te zorgen. Zelfs als je nog geen probleem hebt gehad, betekent dit niet dat je in de toekomst geen waterprobleem zult tegenkomen. Sijpelen en lekken in kelderwater komt veel voor bij mensen met kelders en het is een goed idee om het probleem op te lossen voordat het optreedt. Dit bespaart u een hoop geld en stress op de lange termijn.

Oorzaken van een natte of vochtige kelder

Er zijn drie belangrijke, veel voorkomende oorzaken van een natte of vochtige kelder:

 

Condensatie, ook wel “zweten” genoemd. Condensatie verschijnt als kleine waterdruppeltjes, als natte plekken, of zelfs plassen op de kelderverdieping of muren. Condensatie treedt op wanneer warme, vochtige lucht de funderingsmuren, koel- of koudwaterleidingen, tapijten of roestende apparaten raakt. In een gebied zoals een kruipruimte, kan condensatie houtrot en insecten veroorzaken en triplex laten knikken 5.Afvloeiing is gesmolten sneeuw of regen die niet goed van het huis wordt weggeleid en in de kelder kan komen en vochtproblemen kan veroorzaken. Afvloeiing komt binnen via de bovengrond en stopt bij de compacte grond nabij de kelderfundering. Het water wordt in de muren en voetstukken van het huis geperst door gaten of scheuren door hydrostatische druk. Een probleem met afvoer kan worden vastgesteld als u na een regenbui of sneeuwstorm een ​​vochtige of natte kruipruimte of kelderwanden en -vloeren heeft.

en vloervoegen

Zwelling van grondwater is het gevolg van een overstromende waterspiegel. Wanneer het waterpeil vol is, kan de grond het water niet meer afvoeren en loopt uw ​​kelder onder water. Als dit de oorzaak is van uw natte kelder, ziet u mogelijk water borrelen tussen de muur- en vloervoegen of water dat aanwezig is na een grote storm.

Wanneer er lekkage in de kelder optreedt, is het belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen. Om de oorzaak te achterhalen, moet u uw kelder zorgvuldig inspecteren op tekenen van lekkage. Het is belangrijk om te beginnen met het controleren van de binnenkant van het huis op eventuele scheuren of overstroming van water. Controleer vervolgens de buitenkant van het huis op waterbronnen. Onderzoek eventuele regenpijpen, zorg ervoor dat de goten vrij zijn van puin en controleer vensterputten 1 op overloop. Als de oorzaak nog steeds niet kan worden vastgesteld, is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele lekreparatieservice in de kelder om de oorzaak van de lekkage te bepalen om verdere problemen zoals schimmel / schimmel, gebeitste muren en borrelende verf te voorkomen.

Discussion

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *