Interieur kelder

De kosten voor het waterdicht maken van kelders moeten bij elke verbouwing of toevoeging van een kelder worden meegenomen. Deze kosten kunnen zeer snel oplopen en ze halen een groot deel uit uw budget.

Een afgewerkte kelder is een geweldige manier om woonruimte aan uw huis toe te voegen; het moet echter waterdicht zijn voordat u bouwmaterialen of meubels in die ruimte plaatst. Het schatten van de kosten kan lastig zijn met de verschillende soorten materialen. Hier is een korte gids om te helpen met het schattingsproces.

Luchtontvochtiger gebruiken

Om een ​​kelder waterdicht te maken, is een ontvochtiger niet de optie die u wilt kiezen. Ze werken goed als er een probleem is met vocht in de lucht; ze werken echter niet goed als er water door de binnenmuren of vloer komt.

Grondwerkkosten

Grondwerkkosten

Water in je kelder betekent dat er veel water aan de buitenkant van de kelder is. Om dit probleem op te lossen, moet je wat opnieuw sorteren in het landschap in de buurt van je huis.

Deze schattingen kunnen enigszins fluctueren, afhankelijk van wie het werk doet en hoeveel nieuwe grond nodig zal zijn. Het kost meestal ongeveer 150 per uur voor iemand met een voorlader om een ​​huis te herschikken. Mogelijk hebt u tot 5 meter nieuwe grond nodig, dat is nog eens 50.

Drainagebuizen

Als de kelder nat is van water dat door de grond sijpelt, moet u het water wegleiden van de muren en de vloer van de kelder. Afvoerbuizen moeten rond uw huis en weg van uw huis worden gelegd. Je hebt iemand nodig met een graaflaadcombinatie, enkele meters steenslag en PVC-afvoerbuizen. Het kan tussen de 2.000 en 4.000 kosten, afhankelijk van de grootte van het huis.

Binnenmuren afdichten

Als de ophoping van vocht op de muren niet genoeg is om rivieren water op de vloer te sturen, maar genoeg voor een vochtig gevoel in de kamer, dan kunt u wat afdichtmiddel op de muren en vloer gebruiken.

Buitenmuren afdichten

 
Wanneer het water in de buurt van het huis niet voldoende is om een ​​volledig afvoersysteem te garanderen, kunt u de buitenmuren eenvoudig waterdicht maken. Speciale verf wordt gebruikt om een ​​dik membraan over de kelderwanden te vormen. Je moet daarvoor naar de bodem van de fundering graven.

Een pomppomp gebruiken

Een andere manier om uw kelder vrij van water te houden, is door een pomppomp te gebruiken. Deze tool wordt meestal gebruikt voor kelders die niet zijn afgemaakt en zich in een gebied bevinden dat gevoelig is voor overstromingen en overmatige afvoer. Een goede pomppomp kan tussen de 150 en 300 kosten voor de pomp en installatie als u het zelf doet. Voeg nog eens 200 toe als u iemand inhuurt om het voor u te doen.

Discussion

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *